Cestování s velkými psy: Tipy a triky pro bezproblémovou cestu.

Cestování s velkými psy: Tipy a triky pro bezproblémovou cestu.

Cestování s velkými psy může být výzvou, ale s dobrým plánováním a správnou přípravou může být cesta se psem nejen snadnější, ale také velká zábava. V tomto článku se podělíme o několik užitečných tipů a triků pro cestování s velkými psy.

1. Naplánujte dopředu

Dlouho předem zjistěte, jaké jsou pravidla ubytovacích zařízení nebo cestovních společností týkající se transportu velkých psů. Některé hotely a letiště mají velmi striktní omezení, pokud jde o velikost psa.

2. Investujte do bezpečné přepravky

Pro cestování autem nebo letadlem je nezbytné mít bezpečnou a pohodlnou přepravku pro svého psa. Vyberte takovou, která je dostatečně velká na to, aby mohl pes vstát, otočit se a lehnout si, ale zároveň dostatečně malá, aby se nepohnula během transportu.

3. Nezapomeňte na pravidelné přestávky

Pokud cestujete autem, je důležité dělat pravidelné přestávky na procházku a odpočinek. Ale pozor – ne všechny odpočívadla na dálnici jsou vhodné pro psy, takže je dobré to dopředu zkontrolovat.

4. Zvládání stresu

Podobně jako lidé, i psi mohou být vystaveni stresu z cestování. Pokud máte psa, který je náchylný k cestovní nevolnosti nebo úzkosti, může být dobré se o tom poradit s veterinářem. Ten může doporučit sedativa nebo antiemetika, která uleví od nevolnosti.

5. Nezapomeňte na výživu a hydrataci

Mějte při ruce dostatek vody a krmiva pro svého psa. Cestování může vyvolat ve vašem psovi hlad nebo žízeň více než obvykle. Mějte na paměti, že je důležité, aby váš pes před jízdou nebo letem nejedl, aby se předešlo možné cestovní nevolnosti.

6. Zahrňte cvičení do vašeho plánu

Velcí psi vyžadují dostatek cvičení, aby se udržovali v kondici a byli zdraví. Pokud cestujete na dlouhé vzdálenosti, měli byste do svého harmonogramu zahrnout čas na pravidelné procházky nebo hru s vaším psem.

Cestování s velkými psy nemusí být náročné. Dokonce i když se může zdát, že cestování s velkým psem je obtížné, s dobrým plánováním a připraveností se může stát snadným a zábavným zážitkem pro vás i vašeho psa.
Back to blog