Hugo si balí kufry

Ahojte kámoši,
jak jsem už říkal minule… jeli jsme s mamkou na dovču. 


A tak Vám tu dnes povím, co tomu předcházelo… 

Výběr dovolené byl náročný, ale protože se všude ve světě příroda zbláznila, rozhodla se mamice tentokrát jet jen na prodloužený víkend do hor. Jeli jsme do Polských Tater. Mělo to několik výhod. Hlavně teda pro mě (Jsem rád, že na mě mamice bere ohled a netáhne mě ve 35 stupních autem k moři, x hodin. Navíc, když tam hoří, nebo bouří, nebo fučí. Jsem buldoček! Teplo mi úplně nesvědčí, ale nemyslete si nejsem žádná máčka! U moře už jsem byl a zvládl jsem to v pohodě...) Jen vždy zvažte co zrovna Váš pejsek vydrží a co je pro něj vhodné a příjemné a všichni si to potom užijete – aby se z dovolené nevyklubala KATASTROFA a běhání po veterině. 

No, že si mám prej sbalit kufřík! A můžeme jet!
Balení kufříku?! Napřed jsem se celkem vyděsil, protože mám jen 7let a nikdy jsem si kufřík sám nebalil, ale pak jsem si řekl no co… Co já potřebuju? Tenisák, Bobra (hračka kam mi mamice cpe kokina a já mám na x hodin nervaaaa, že je nemůžu vytáhnout), deku (né, já v psím pelechu nespím), misky na jídlo a pití, granulky, a hrooooomady kokínek!
No, ale to se mamici nelíbilo. Prej musíme hlavně vzít lékárničku!… Tu já, ale brát nechci, zase mi bude chtít něco někam kapat? Na dovolené?… to jako NE! Ale ona na tom trvala…

Co by v takové psí lékárničce nemělo chybět? 
Nám se osvědčil hlavně Enterozoo! Proč? No… Panička vždy říká, že jsem prase a dobytek a tak, když zrovna v trávníku něco ochutnávám… ale já na to mám jiný názor! Já jsem gurmán a rád zkouším nové chutě a pachy! 

Enterozoo je dietetický veterinární přípravek s ověřenou schopností adsorbovat toxiny a vyplavit je z těla.“ Takže, když začnu nekontrolovatelně kadit (čti průjem), nebo šavlit (čti zvracet) ať už z alergenu, patogenu, nebo jiné škodlivé látky, vždy je to první co mi mamka tlačí do papule a já to celkem i v poho pozřu, protože to nijak nesmrdí ani nechutná. ALE, když ani to nezabere tak jedeme na vet!

Canosept, sprej na rány, to je taky základ! Čistí a ošetřuje rány a vůbec neštípe!

Zelený jíl, to je tak, když mě něco popíchá a nebo proběhnu kopřivama a pak mě všechno svědí, tak abych se neudrbal úplně celý. Zmírňuje totiž alergickou reakci a svědění.

 

A když jsme u té alergie! Když pejska něco píchne a nastane silná alergická reakce, použijte lidská antihistaminika a dávkujte podle váhy psa. Hodí se například Zyrtec, Dithiaden nebo Fenistil.


Bachovi kapky na nervy, bo já su stesař! Někdy nespím, nejím... prostě se mi nelíbí hotelový pokoj, nebo tak!


Kapky do očí, bo jak je mám 
vykulené jsou náchylné!

 

Nůžky, bandáž, krycí polšťářky, kdybych stoupl na něco ostrého. To já vyšlápnu každý střep. Je to jak nějaká sportovní disciplína - najít střep - projít se po nich! A né, nejsem fakýr.


Mastička / balzám na pacenky a čumáček – ten máme z Láska kočičí.

 

Dají se už koupit i poskládané lékárničky, tak na zdraví svého miláčka nezapomínejte!

 

Pac a pusu 

Hugo

Back to blog