Jak dlouho nechat kočku bez dozoru

Pokud si pořizujete kočičku, zvažte předem, kolik času jste schopni či ochotni zvířeti dát. Ač je kočka velmi samostatné zvíře, kterému doma stačí kočičí záchůdek a miska s vodou a granulemi, je to také emocionální zvíře, které samo dlouho nevydrží. A také ona miska s vodou potřebuje vyměnit!

S rozhodnutím pořídit si zvíře přijímáte veškerou zodpovědnost, která je na stejné úrovni, jako si pořídit dítě lidské. Zvíře vyžaduje péči i čas, dovolená na dva týdny v Karibiku je tak snem, na který můžete zapomenout, pokud nemáte „babičku“, která vám vaši chlupatou ratolest pohlídá.

Pokud pracujete, je kočka de facto sama celých pět dnů v týdnu, kdy se vracíte unavení domů navečer a nemáte náladu se zvířeti věnovat. Alespoň ale není samo, obstaráte mu stravu a vyčistíte toaletu. Víkendy jsou pak dny, kdy lidé často opouští dvé domovy i na noc. Co ale se zvířetem, které je vám najednou na obtíž? Pokud není zvyklé s vámi cestovat díky postroje pro kočky, anebo jej cestování stresuje, necháte svého mazlíčka doma samotného. Tohle ovšem není nic, k čemu by vám kočkomilové dali požehnání, avšak když není zbytí, anebo vám to umožní vaše svědomí, lze kočku na noc, maximálně dvě, nechat doma samotnou. Avšak za předpokladu dostatku, před odjezdem čerstvě vyměněné vody (nadbytku, než je běžné) a granulí. Rovněž nezapomeňte z dosahu kočky odstranit veškeré nebezpečné předměty – léky, prací polštářky, skleněné předměty nebo drobné součástky, které by mohla spolknout. Zajistěte okna, vytáhněte ze zásuvky elektrospotřebiče. Déle jak dvě noci však svou kočku samotnou rozhodně nenechávejte!

 

Back to blog