Proč je Čipování Psů Potřebné?

Proč je Čipování Psů Potřebné?

V době pokroku a moderní technologie, se čipování psů stává stále populárnějším. Čipování psů, co to vlastně je a k čemu je to dobré? Tento blogový příspěvek si klade za cíl odpovědět na tuto otázku.

Co je to čipování psů?

Čipování psů je proces, kdy je pod kůži zvířete vložen malý čip. Tento čip obsahuje unikátní 15ti místné číslo, které je následně zaregistrováno v centrálním registru. Při čtení čipu pomocí čtečky se zobrazí toto číslo, podle kterého je možné dohledat majitele psa.

Proč je čipování důležité?

1. Ztráta psa: Jeden z nejbolestivějších okamžiků pro majitele zvířat je, když jejich mazlíček zmizí. Čip poskytuje spolehlivou identifikaci psa a pomáhá při jeho hledání.

2. Dokazování majetku: Pokud se někdy ocitnete v situaci, kdy budete muset prokázat, že pes patří právě vám, čipování je legální formou dokládání vlastnictví zvířete.

3. Cestování s mazlíčkem: Pokud se rozhodnete vzít svého psa na dovolenou do zahraničí, čip je nezbytný pro identifikaci psa pro účely cestování do některých zemí.

4. Zdravotní důvody: V případech, kdy pes nemůže dostat některé léky nebo očkování kvůli zdravotním komplikacím, veterináři mohou tyto informace uložit na čip. To zajišťuje, že váš pes dostane správnou péči v případě nouze.

5. Povinnost: V mnoha zemích, včetně České republiky je čipování psů povinné. Zákon stanoví, že psi musí být čipováni do 3 měsíců věku.

Čipování je tedy klíčovým nástrojem pro správnou identifikaci a bezpečí našich psů. I když samotný proces může znít jako něco nepříjemného pro naše miláčky, je to rychlý a relativně bezbolestný proces, který může v budoucnu ušetřit mnoho stresu a starostí.

Čipování psů je krok správným směrem pro zajištění bezpečnosti našich zvířecích společníků. Ukázali jsme si, jak nezbytné to je nejen pro naše mazlíčky, ale také pro nás, jako jejich majitele, a zásadní pro jejich celkové blaho a bezpečnost. Vždy se ujistěte, že tomu tak je i pro vašeho čtyřnohého přítele!
Back to blog