Koupání koček rasy sphynx

Koupání koček rasy sphynx

Dnes jsem se poprvé pustila do koupání své kočky rasy Sphynx a musím říct, že to byla docela zkušenost! 🛁🐱

Pokud jste nikdy neviděli koťátko bez srsti, jako je Sphynx, může vás to docela šokovat. Jejich nahá kůže je opravdu zvláštní! Ale právě kvůli absenci srsti je potřeba jim čas od času dopřát koupel, aby jejich kůže zůstala zdravá a čistá.

Pro koupání jsem použila jemný šampon pro kočky od lásky kočičí, který je bezpečný pro jejich citlivou kůži. Nejprve jsem kočku pomalu navlhčila v teplé vodě a poté nanášela šampon po celém těle. Snažila jsem se to udělat pomalu a opatrně, abych kočce nezpůsobila žádné nepříjemnosti.

Když už byla kočka celá od šamponu, tak se posadila a začala se drbat! Byl to úsměvný a zároveň trochu roztomilý pohled. 🤣 Musela jsem ji rychle spláchnout, abychom mohli přejít k fázi sušení.

Sušení bylo asi to nejsložitější. Sphynx mají tendenci se hodně otírat a čistit sami, takže musíte být opatrní, abyste jim nezpůsobili žádné bolesti. Použila jsem měkkou a jemnou osušku a snažila se ji nenásilně položit na kočku a jemně ji otřít. Trvalo to trochu déle, než jsem očekávala, ale nakonec jsem kočku úspěšně osušila.

Teď je naše kočka čistá, voní nádherně a je připravená na další lenošení a hraní! 💕 Možná to nebyl nejjednodušší úkol, ale jsem ráda, že jsem to zvládla. Myslím, že budeme muset koupání opakovat minimálně jednou za měsíc, abychom udrželi její kůži v dobrém stavu.

Pokud máte kočku rasy Sphynx, určitě doporučuji zkusit jim udělat koupel. Je to úžasný způsob, jak se o ně postarat a udržet jejich kůži zdravou. 💖

#kočka #koupání #Sphynx #čistota #miláček #koupeníkočky
Back to blog