Suché nebo mokré krmivo?

Odpověď zní - obojí. Každé z nich má totiž své specifické vlastnosti, smysl samotný a každá kočka by měla být krmena každou z těchto verzí...

 

Suché krmivo a voda jsou základ

Přístup ke granulím a dostatečnému pitnému režimu v podobě denně čerstvé vody ve vymyté misce, je pro zvíře základním atributem ke kvalitnímu životu. Čerstvé granule pravidelně doplňujeme a dbáme na řádně očištěnou misku na vodu, na jejímž dně se běžně usazují bakterie a vytváří se zde nechutný lepkavý povlak. Ani vy byste nepili z ulepeného hrníčku, dbejte tak na adekvátní čistotu i u "nádobí" svého mazlíčka. Kdykoli kočka dostane hlad, má mít možnost a přístup se najíst a suché krmivo vzápětí zapít čerstvou vodou. Právě kočky, které více jedí granule, mají tendenci rovněž více pít.

Mokré krmivo

... Existují však i kočky, kterým granule příliš nechutnají. Dokonce i kočky, které příliš nepijí. Byť je třeba, nechat jim něco suchého v misce, tak jako stálý přísun vody, tito fajnšmekři ocení zejména "kapsičky", které se skládají ze zpracovaného masa a šťávičky z něj. Takovým kočkám pak podávejte alespoň dvě kapsičky denně. Pokud však máte kočku, která hltá i granule, stačí jedna kapsička denně. Dbejte také i na obsah kapsiček a granulí, které mohou být orientovány například na kastráty a na zdraví střev či orgánů, což rovněž oceníte i preventivně. Pozor však na kuřecí verze -  na ty bývají nejčastější alergie.

 

Back to blog