Potravinové alergie u zvířat: jak je poznávat, léčit a jak jim předcházet

Potravinové alergie u zvířat: jak je poznávat, léčit a jak jim předcházet

Potravinové alergie nejsou jakousi moderní nepříjemností vyhrazenou pouze pro lidi. I naše mazlíčky mohou postihnout a vyvolat u nich nepříjemné příznaky, které mohou zasáhnout jejich celkovou kvalitu života. V tomto článku se zabýváme, jak potravinové alergie u zvířat poznat, jak je léčit a jak jim předcházet.

Rozpoznání potravinové alergie

Potravinové alergie u zvířat se mohou projevit mnoha různými způsoby. Některé z nejběžnějších příznaků zahrnují kožní obtíže, jako je svědění, zčervenání kůže, záněty kůže nebo vypadávání srsti. Dalším příznakem mohou být zažívací problémy, jako je průjem, zvracení nebo nadýmání.

Léčení potravinových alergií

Pro léčbu potravinových alergií u zvířat je nejdůležitější identifikovat alergen a vyřadit ho z jejich stravy. Toho lze dosáhnout - speciální dietou, která obsahuje omezené druhy proteinů a sacharidů. Po několika týdnech na dietní stravě by se příznaky alergie měly zlepšit. Poté se postupně začnou do stravy zvířete opět vracet jednotlivé druhy potravin, aby se zjistilo, která potravina způsobuje alergickou reakci.

Prevence potravinových alergií

Pokud chcete předcházet potravinovým alergiím u vašeho zvířete, měli byste se vyhnout krmivům obsahujícím umělá barviva, konzervační látky a jiné chemické přísady. Navíc je dobré držet se stravy s omezeným množstvím druhů proteinů. Rovněž je dobré pravidelně střídat různé druhy proteinů ve stravě vašeho zvířete, aby nedošlo k přecitlivělosti na určitý druh proteinu.

Zdraví našich zvířecích kamarádů je naší prioritou. Potravinové alergie může být obtížné diagnostikovat a léčit, ale s vědomostmi a trpělivostí můžeme pomoci udržet naše zvířecí přátele zdravé a šťastné.
Zpět na blog