Jak odstranit zvířeti zubní kámen?

Jak odstranit zvířeti zubní kámen? 

V minulém článku jsme si popsali příznaky problémů se zuby i to, kam až může dojít zanedbaná zubní péče u vaší kočky nebo psa. Pokud vašemu zvířeti táhne z tlamy, zaměřte se níže s námi na řešení problémů s vrstvícím se zubním plakem, potažmo už zubním kamenem...

Dostupné přípravky na trhu

Již jsme zmiňovali zubní gel Orozyme, který se zvířeti vtírá na zuby směrem k dásním, aby se dostal i k bateriím, které se usazují právě v přechodu mezi zubem a dásní. Tento gel vydrží dlouho a pořídíte jej za cenu okolo dvou set korun. Je vynikající prevencí a léčbou zároveň, protože odstraňuje již vzniklý povlak. Další produkt je například sypká směs Nomaad Dent - ON s mořskou řasou, anebo můžete vyzkoušet pamlsky na zuby od značky Canvit nebo její konkurence. Lidé si chválí ale také nejen zubní produkty od značky Alavis, která se specializuje zejména na zdraví pohybového aparátu a výživu kostí a výborný je dle hodnocení na internetu i ProDen PlaqueOff Powder, tedy pudr, který potlačuje zápach z tlamy, odstraňuje zubní plak a redukuje zubní kámen. Konkrétně tento výrobek má zubní kámen odlupovat tak snadno jako slupku z ovoce. Je vhodný pro kočky i pro psy. Ke všem sypkým směsím či pudrům nezapomeňte používat zubní kartáček! I takový je k dispozici ve verzi pro zvířata.

Když dostupné přípravky nestačí

Pokud nezabírá léčba doma, je nutné se obrátit na veterináře. Problém je však ten, že zubní kámen se zvířeti odstraňuje při celkové narkóze. Ta není doporučována starším jedincům, protože by se z ní již nemuseli probrat. Pokud tedy nejde o přímo život ohrožující stav, nepodrobujte své zvíře od osmi let věku a výše narkóze jen tak "zbůhdarma". 

Jde to i bezpečně bez narkózy!

Psí salon Zora v Brně nabízí šetrné odstranění zubního kamene a plaku za pomocí speciálního ultrazvukového kartáčku. Tento zákrok má preventivní i léčebný charakter a provádí se zde právě bez tolik nebezpečné narkózy. Dle hodnocení na internetu odtud zvířecí zákazníci i jejich páníčci odchází nadmíru spokojení. Dle stavu chrupu zvířete zde zaplatíte nanejvýš 1400,- Kč.

Zpět na blog