Je rasa Sphynx opravdu tak moc jiná?

Je rasa Sphynx opravdu tak moc jiná?

Ptáte se, zda je rasa Sphynx opravdu tak moc jiná? Moje odpověď na to je jednoduchá - ano, je. Ale samozřejmě, jak jinak by mohla být tato agilní kočka bez srsti tak přitažlivá, kdyby nebyla výjimečná?

 

Sphynxy jsou jednoduše jiné, ale v dobrém smyslu. Jejich bezsrstnost, inteligence, touha po přítomnosti člověka a mnoho dalších vlastností je činí jedinečnými v říši koček.

 

Představte si, že vlastníte kočku, která vypadá jinak.Na omak jsou jako samet. Právě tato neobyčejnost vzhledu sphynxu je často tím, co lidi nejvíce přitahuje.

 

Ale to není vše, co je dělá jinými. Sphynxy jsou mimořádně přátelské a sociální, často popisované jako víc psí než kočičí ve svém chování. Mají velkou touhu být součástí Vašeho každodenního života a jsou známy tím, že následují své majitele z místnosti do místnosti, sedí jim na klíně a chtějí být středem pozornosti.

 

Další věcí, která tuto rasu odlišuje, je jejich hlas. Sphynxy jsou velmi hovorné kočky a rády komunikují s lidmi různými zvuky. Dokážou vyjádřit širokou škálu emocí a pocitů prostřednictvím svého "mluvení".

 

Vzhledem k absenci srsti je také péče o sphynx kočku trochu náročnější. Jejich kůže produkuje olej, který normálně rozprostírají po srsti, ale sphynxy ho nemají kam rozprostřít, takže se snadno ušpiní. Pravidelné koupele jsou tedy nezbytné, aby zůstala jejich kůže čistá a zdravá.

 

Jejich stravování také vyžaduje více podrobnosti. Bez srsti nemají izolaci, kterou mají ostatní kočky. Přestože je to výhodou v horkém letním počasí, znamená to také, že sphynxy rychleji spalují energii a často potřebují více jídla než jiné kočky.

 

No, a to je to. Sphynx je jedinečná, výjimečná a opravdu jiná. Je to zvláštní kouzlo, které tuto rasu dělá tak oblíbenou. Jsou to kočky plné lásky, které se rady s vámi podělí o svůj život. Pokud hledáte mazlíčka, který vás nikdy nenechá samotné a bude vás neustále bavit svým jedinečným chováním a vzhledem, sphynx je ta pravá kočka pro vás.

Zpět na blog