Odčervení psů

Odčervení psů

Téma, které se pro mnohé majitele psů může zdát často obtížné, je odčervení psů. Jak si každý majitel zvířat jistě uvědomuje, správné odčervení je klíčovou součástí udržení zdraví a blaho našich čtyřnohých přátel. Pokud nejsme zodpovědní a nerozumíme významu odčervení, může to vést k vážným zdravotním problémům, které by mohly ohrozit život našeho mazlíčka.

Co je odčervení a proč je důležité?

Odčervení znamená podání léku psu, který eliminuje vnitřní parazity, jako jsou červi, kteří se mohou uhnízdit v trávicím traktu. Existuje mnoho druhů parazitů, které mohou napadnout psy, často mladé štěňata, a tyto paraziti se různě vyvíjejí a množí. Navíc některé druhy parazitů mohou být přenosné i na člověka, což představuje potenciální riziko pro zdraví lidí.

Červy u psů mohou způsobit řadu zdravotních komplikací, včetně ztráty chuti k jídlu, ztráty váhy, srsti v špatném stavu, průjem nebo zácpu a v nejhorších případech mohou způsobit závažné trávicí obstrukce nebo anémii.

Jak často bychom měli své psy odčervovat?

Četnost odčervení se liší v závislosti na věku, zdraví a životním stylu psa. Mladé štěňata jsou obecně odčervována od věku dvou týdnů a opakovaně každé dva týdny až do věku dvou měsíců. Poté by měla být odčervování prováděna každý měsíc až do věku šesti měsíců. Po dosažení šesti měsíců se odčervení obvykle provádí každé tři měsíce během celého života psa.

Nicméně tato frekvence může záležet na způsobu života psa. Psi, kteří jsou více vystaveni vnějšímu prostředí, loví nebo jedí zvěřinu, mohou potřebovat častější odčervování.

Jaký druh odčervovacího léku bych měl použít?

Existuje celá řada odčervovacích léků pro psy, včetně tablet, past, tekutin a injekcí, takže nejlepší je se poradit s vaším veterinářem při výběru nejvhodnějšího produktu pro vašeho psa.

Je velmi důležité pochopit, že různé odčervení léky cílí na různé typy červů a parazitů, a proto je důležité dobrat se u vašeho veterináře co nejvíce informací.

Mějte na paměti, že správné odčervení je nezbytnou součástí péče o zdraví vašeho psa. Parazité mohou způsobit nepohodlí a mohou vést k vážným zdravotním problémům. S pravidelným a správným odčervením zajistíte, že váš čtyřnohý přítel zůstane šťastný a zdravý.
Zpět na blog