Péče o srst psa plemene pomerian

V péči o vašeho milovaného mazlíčka je mnoho aspektů, na které musíte dávat pozor, a jedním z nejdůležitějších je údržba srsti. To může být o to náročnější, pokud jde o plemena, které mají bohatou a hustou srst, jako je Pomeranian. Tito malí chlupáči jsou známí svou elegantní plnou srstí, která ale vyžaduje dostatečnou péči a údržbu. Jak tedy pečovat o srst pomeranianů? Pojďme si to rozebrat.

**Kartáče a hřebeny**

Péče o srst malých Pomeranianů začíná výběrem správného náčiní. Kartáče s jemnými štětinami jsou skvělé pro jejich jemnou podsadu, zatímco hřebeny s delšími zuby pomáhají pročesat hlavní vrstvu srsti. Doporučujeme mít v záloze obě varianty a používat je pravidelně.

**Česání**

Pomeranianskou srst byste měli česat minimálně dvakrát týdně, ale v ideálním případě každý den. To jim pomáhá udržet srst zdravou a lesklou. Začněte česání podsadou s jemným kartáčem a poté pokračujte v česání hlavní vrstvy srsti hřebenem. Buďte opatrní a jemní, abyste nevytrhli žádné chlupy, vašemu miláčkovi.

**Strih**

Pomeranianův zevnějšek občas vyžaduje profesionální úpravu. Je důležité hledat zkušeného barbera pro pejsky, který rozumí specifickým požadavkům tohoto plemene.

**Koupání**

Koupání je důležitou součástí péče o srst pomeranianů, ale mělo by se provádět s mírou. Příliš časté koupání může vést k vysušení a podráždění kůže. Doporučujeme umývat psa jednou za měsíc se šamponem určeným pro psy s dlouhou srstí.

**Výživa**

Zdravá výživa je tím nejdůležitějším faktorem pro udržení zdravé srsti. Kvalitní krmivo s dostatečným množstvím proteinů a omega mastných kyselin může přispět k tomu, že srst vašeho pomeriania bude zdravá a lesklá.

**Výskyt problémů se srstí**

Pokud si všimnete, že srst vašeho pomeriania začíná vypadávat, je lámavá nebo má nezdravý vzhled, měli byste se obrátit na veterináře. Může jít o zdravotní problém, který je nutné řešit.

Péče o srst pomerianů může vyžadovat čas a úsilí, ale když vidíte, jak je váš malý chlupatý přítel šťastný a zdravý, víte, že to stojí za to. Jejich bohatá a lesklá srst je jednou z charakteristik, které z nich dělají tak oblíbené mazlíčky, a udržování této srsti v nejlepším stavu by mělo být prioritou pro každého majitele pomeranianů.
Zpět na blog