Proč nekupovat levné a nekvalitní krmivo?

Proč kočkám chutná více levné a nekvalitní krmivo, avšak právě to bychom jim neměli kupovat? 

Je to jako se sladkostmi. Ty nám lidem také chutnají, avšak vážně postihují naše zdraví. Totéž platí u levného krmiva pro kočky, které disponuje mnoha nezdravými přídavky, které mají za účel nabudit u kočky chutě a svou vůní, barvou či vzhledem zase ovlivní ke koupi jejího majitele...

Veřejné tajemství

Již není tajemstvím, že slavné značky kočičího krmiva, které vidíme v reklamách dnes a denně, obsahují zvýšený obsah nezdravých látek, barviva i soli. Kočka není popelnice, aby jedla jak zbytky lidského oběda, tak sice úspornou kočičí stravu, avšak krmivo, které pro svůj nezdravý obsah dále může mít na svědomí její selhání ledvin či jater, na což jsou zejména tato zvířata extrémně náchylná. Nejde tak o pouhý marketingový tah, když se u vybraných prodejců nabízí světové značky veterinární stravy, které se liší podle zdravotního problému vaší kočičky, anebo naopak fungují rovněž jako prevence onoho zdravotního problému, který může v budoucnu nastat. 

Chraňte u koček preventivně zejména játra a ledviny!

Ať už jde o krmivo s podporou jaterních funkcí, anebo ulevující při diagnostikovaném selhávání ledvin. Dále může jít o stravu pro koťátka, předcházení bezoárů u dospělých jedinců, kloubní výživu u dospělých či starších koček, anebo speciální gastro krmivo při problémech s trávením. Rovněž nezapomeňte na "urinary" podporu, abyste předešli problémům s močovým měchýřem a nechtěné anestezii zejména u starších zvířat z důvodů čištění neprůchodnosti močové trubice. Tohle opravdu zažít nechcete. Pokud se kočka při vylučování trápí a nemůže se vyčůrat, jde o život ohrožující stav, který je třeba okamžitě řešit návštěvou veterináře. Proto je tak důležité sledovat vyměšování vašich koček. 

Imunita, prevence a specifické potřeba podle věku a onemocnění

Kočičí  imunitu podpoříte také zvířecími vitamíny nebo sirupem  s obsahem brusinky, případně brusinky obsahují i některé druhy granulí. Naopak v případě průjmů jde s největší pravděpodobností o alergii na krmivo a krom probiotik je tak třeba nastavit právě léčbu veterinárním krmivem s označením "gastro". Zapomenout byste rovněž neměli na kastrované jedince, jejichž tělo má své specifické potřeby s ohledem na výživu ve stravě.

Proč ne vždy chutná kočkám to drahé a kvalitní krmivo víc, než to levné, ale je důležité jim dávat pouze kvalitní

Zpět na blog